IM NORM

1ο CAPABLANCA MEMORIAL

IM ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Μετά από πολλά χρόνια διοργανώνονται ξανά στην Ελλάδα 2 διεθνή κλειστά τουρνουά (πουλ) με δυνατότητα επίτευξης νόρμας γκραν μαιτρ (GM) και διεθνούς μαιτρ (IM) από 17 έως 24 Απριλίου 2017. Οι αγώνες αυτοί θα προσφέρουν την ευκαιρία σε κορυφαίους ταλαντούχους παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να διεκδικήσουν τους δύο κορυφαίους τίτλους στο παγκόσμιο σκάκι. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Galaxy Hotel Iraklio ***** και μεταδίδονται ζωντανά από το chess24.com

Τουρνουά Round Robin με μέσο όρο Elo 2241.
Βαθμοί για Νόρμα IM: 7/9
GM IVANON MIKHAIL

2421 Elo, 48 ετών Ρωσία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πρόκειται για τον μοναδικό συμμετέχοντα του Capablanca memorialπου κατέχει τον ανώτερο τίτλο του Γκρανμαιτρ το οποίο κατέκτησε πριν 24 χρόνια. Η καριέρα του είναι πλούσια σε επιτυχίες σε διεθνή τουρνουά. Συγκαταλέγεται στους 250 καλύτερους ρώσους σκακιστές.

IM HANNES LANGROCK

2387 Elo, 34 ετών Γερμανία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γερμανός Hannes Langrock κατέκτησε τον τίτλο του διεθνή μαιτρ το 2009 ενώ το 2005 είχε την υψηλότερη αξιολόγηση elo με 2432.

IM VIRGILIO VUELBEN

2257 Elo, 45 ετών Φιλιππίνες

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ζει μόνιμα στην Ιταλία και ασχολείται με την προπονητική. Το 2009 κατέκτησε το τίτλο του διεθνή μαιτρ πετυχαίνοντας και το κορυφαίο του βαθμό αξιολόγησης elo 2422.

FM ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

2278 Elo, 26 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παναγιώτης Χριστοδούλου που από τον Σεπτέμβριο του 2016 βρίσκεται στο Ηράκλειο ως προπονητής του ΟΦΗ έχει μεγάλη αγωνιστική εμπειρία και αρκετές επιτυχίες. Κατέκτησε το τίτλο του φιντε μαιτρ το 2014 ενώ το 2314 είναι ο υψηλότερος βαθμος eloπου έχει πετύχει, το 2015.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

2201 Elo, 22 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος αγωνίζεται και είναι επίσης προπονητής στην ομάδα του ΟΦΗ. Πρωταθλητής Κρήτης 2016 και με αρκετές επιτυχίες το 2016 επί ισχυρών αντιπάλων. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη η πορεία του στο 17ο ΟΠΕΝ Ηρακλείου όπου με 6,5/9 τερμάτισε αήττητος και απόδοση πάνω από 2450 που θα του έδινε νόρμα ΙΜ αν δεν έλειπαν άλλες προϋποθέσεις. Στη λίστα του Ιουνίου εμφάνισε το υψηλότερο έως σήμερα elo, 2250.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ

2184 Elo, 25 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Μπαλόκας που αγωνίζεται πλέον για την ομάδα του ΣΟ Ηρακλείου έχει αρκετές παραστάσεις από τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδας με πολύ καλά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται παράλληλα με την προπονητική.

DANIEL VANHEIRZEELE

2146 Elo, 56 ετών Βέλγιο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Συγκαταλέγεται στους 150 ισχυρότερους σκακιστές της χώρας του με μεγιστη αξιολόγηση έως το 2244, το 2008.

ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2051 Elo, 15 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος Τριάντος, πρωταθλητή Ελλάδας σε νεανικές κατηγορίες, με αρκετές διακρίσεις σε μαθητικούς, νεανικούς αλλά και ανοιχτούς αγώνες, αγωνίζεται πλέον με την ομάδα του ΣΟ Ηρακλείου.

FM TAYLOR ADAM CHARLES

2231 Elo, 19 ετών Αγγλία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βρετανός πρωταθλητής κάτω των 16 ετών κατέκτησε τον τίτλο του φιντε μαιτρ το 2015. Είναι το Νο127 της χώρας του ενώ έχει πολλές διακρίσεις τόσο στα νεανικά πρωταθλήματα αλλά και σε ανοιχτά τουρνουά.

FM ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

2250 Elo, 19 ετών, Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χάρης Τσακίρης έχει ήδη πετύχει σπουδαίες σκακιστικές επιδόσεις μεταξύ των οποίων οπωσδήποτε συγκαταλέγεται ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ερασιτεχνών που κατέκτησε το 2012 από όπου και έλαβε το τίτλο του φιντε μαιτρ. Ζει στα Ιωάννινα και σπουδάζει Ιατρική.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΟΑΑ Ηράκλειο, ΣΟ Ηρακλείου ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου, ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ΣΑ Χερσονήσου, ΑΣ Ν.Αλ/σού «Νέοι Ηροδότου», Ε.Γ.Ο. Ηρακλείου, ΣΟ Ανωγείων, ΑΠΣ Πήγασος Ηρακλείου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

10 παίκτες με σύστημα πουλ (round robin) απλών συναντήσεων (όλοι εναντίων
όλων) με δυνατότητα επίτευξης νόρμας διεθνή μαιτρ, με ελάχιστο όριο συμμετοχής διεθνές elo 2051 και μέσο όρο μεγαλύτερο του 2231.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1stgmnorm_program

XΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

1 ώρα και 30 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις για κάθε παίκτη και 30 λεπτά πρόσθετου χρόνου με την ολοκλήρωση της 40ης κίνησης. Επιπρόσθετα, από την 1η κίνηση και για κάθε κίνηση 30 δευτερόλεπτα πρόσθετου χρόνου για κάθε παίκτη. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.  Προσοχή:   Σκακιστής που, 30 λεπτά μετά την ώρα έναρξης κάποιου γύρου, δεν θα έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται, θα  χάνει την παρτίδα.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Για τους διεκδικούντες νόρμα ΙΜ το παράβολο συμμετοχής ορίζεται με βάση το
δημοσιευμένο elo της στιγμής που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους. Η
έγκυρη επιβεβαίωση συμμετοχής προϋποθέτει την κατάθεση του αντίστοιχου
παραβόλου στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5751‐050530‐101 στο
όνομα Κλώκας Κωνσταντίνος.

Στους προσκεκλημένους παίκτες που φέρουν το τίτλο του διεθνή μαιτρ (ΙΜ) ή
γκρανμαιτρ (GM) προσφέρεται φιλοξενία πλήρους διατροφής στο ξενοδοχείο
GALAXY HOTEL (*****) καθώς και αμοιβή παρουσίας κατόπιν συμφωνίας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

  1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων
  2. Παρτίδες με τα μαύρα
  3. Το κριτήριο Koya
  4. Το κριτήριο sonneborn‐berger.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις σε αποφάσεις της διαιτησίας μπορούν να απευθύνονται στην επιτροπή ενστάσεων ως δέκα λεπτά μετά τη λήξη του γύρου, συνοδευόμενες από παράβολο 100€, που επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης.

ANTI-CHEATING

Κατά τη διάρκεια της παρτίδας απαγορεύεται η εμφάνιση και η χρήση κινητών και γενικά οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής επικοινωνίας στην αίθουσα αγώνων και γενικά σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους των εγκαταστάσεων των αγώνων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Αθλητές και συνοδοί δεν έχουν καμία δέσμευση για το τόπο διαμονής τους. Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε εξαιρετικά ευνοϊκές τιμές διαμονής για τους αθλητές ή συνοδούς στο 5* ξενοδοχείο Galaxy Hotel Iraklio που είναι και το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι αγώνες. Οι τιμές δωματίου περιλαμβάνουν πρωινό και διαμορφώνονται ως εξής: Μονόκλινο 65€, Δίκλινο 80€, Τρίκλινο 105€. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες ή συνοδοί έρχονται σε απευθείας επαφή με το ξενοδοχείο, με το τμήμα κρατήσεων ενώ η οργανωτική επιτροπή δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι παραπάνω ειδικές τιμές ισχύουν για διαμονές από 16/4 – 25/4/2017.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στον κ. Κώστα Κλώκα στο 6937880733 ή στον κ. Νίκο
Παπανδρέου στο 6945187043 ή στο e‐mail: klokas@heraklionchess.com

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γίνε κομμάτι της προσπάθειας

EnglishGreek