GM NORM

1ο FISCHER MEMORIAL

GM ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Μετά από πολλά χρόνια διοργανώνονται ξανά στην Ελλάδα 2 διεθνή κλειστά τουρνουά (πουλ) με δυνατότητα επίτευξης νόρμας γκραν μαιτρ (GM) και διεθνούς μαιτρ (IM) από 17 έως 24 Απριλίου 2017. Οι αγώνες αυτοί θα προσφέρουν την ευκαιρία σε κορυφαίους ταλαντούχους παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να διεκδικήσουν τους δύο κορυφαίους τίτλους στο παγκόσμιο σκάκι. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Galaxy Hotel Iraklio ***** και μεταδίδονται ζωντανά από το chess24.com

Τουρνουά Κατηγορίας VI με μέσο όρο Elo 2395.
Βαθμοί για Νόρμα GM: 7/9
Βαθμοί για Νόρμα IM: 5,5/9
GM EVGENY POSTNY

2606 Elo, 36 ετών Ισραήλ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Για περισσότερο από μια δεκαετία είναι σταθερά πάνω από το 2600 Elo με κορυφαία επίδοση το 2673 τον Απρίλιο του 2016. Σήμερα βρίσκεται μέσα στους πρώτους 250 αθλητές του κόσμου και είναι το Νο7 της χώρας του. O Evgeny Postnyείναι αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου εδώ και αρκετά χρόνια έχοντας συμβάλει καθοριστικά στις μεγάλες επιτυχίες στην 1η σκακιέρα της ομάδας στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Απέκτησε το τίτλο του διεθνή μαιτρ το 2000 σε ηλικία 19 ετών και δύο χρόνια αργότερα τον τίτλο του γκρανμαιτρ. Η καριέρα του είναι πλούσια σε επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

GM ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ

2451 Elo, 36 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σπύρος Καπνίσης κατέκτησε τον τίτλο του γκρανμαιτρ το 2011 όταν και έφτασε το υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης 2529 Elo τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Έχοντας μια μεγάλη καριέρα με πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια ασχολείται με εξίσου μεγάλη επιτυχία με την προπονητική και πλέον είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας.

GM NENAD RISTIC

2414 Elo, 59 ετών Σερβία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σέρβος Nenad Ristic ανήκει στην ομάδα του Ηράκλειο ΟΑΑ με την οποία κατέκτησε το 2016 το Κύπελλο Κρήτης. Κατέκτησε τον ανώτερο τίτλο το 1997 σε ηλικία 39 ετών και έχει δουλέψει με πολλούς ταλαντούχους σέρβους παίκτες σαν προπονητής τους.

FM ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

2407 Elo, 26 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γκούμας συγκαταλέγεται από μικρή ηλικία στους κορυφαίους παίκτες της χώρας με διαρκή συμμετοχή σε πρωταθλήματα Ελλάδας και πολλές επιτυχίες σε διεθνή τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με την προπονητική. Το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας.

FM MIGOT TANGI

2355 Elo, 26 ετών Γαλλία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γάλλος MigotTangiέχει βρεθεί αρκετές φορές μέσα στους 100 πρώτους παίκτες της χώρας του και σημειώσει πολυάριθμες επιτυχίες σε διεθνή τουρνουά. Κατέκτησε τον τίτλο του φιντέ μαιτρ το 2013 ενώ το Νοέμβριο του 2015 έπιασε την κορυφαία του έως τώρα αξιολόγηση 2406 elo.

FM ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ-ΑΡΔΙΤΗΣ

2365 Elo, 19 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, οι επιτυχίες στις πανελλήνιες νεανικές κατηγορίες αλλά και οι σπουδαίες εμφανίσεις του σε διεθνή τουρνουά έχουν καταστήσει το Σταμάτη Κούρκουλο σε ένα πολύ ισχυρό παίκτη της νέας ελληνικής φουρνιάς. Με κορυφαία αξιολόγηση Elo το 2379 τον Ιούνιο του 2015 επανέρχεται μετά τη δοκιμασία των Πανελλήνιων εξετάσεων σε ρυθμούς πρωταθλητισμού.

IM Νικόλας Θεοδώρου

2487 Elo, 17 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Νο8 στο κόσμο στην ηλικία του, έγινε διεθνής μαιτρ το 2016 πετυχαίνοντας την 3η του νόρμα στο ΔΤ Ανωγείων -οι προηγούμενες 2 ήταν το 2015 μέσα σε 14 μέρες στα ΔΤ Παλαιόχωρας και Γαζίου- και ενώ προηγούμενως την ίδια χρονιά είχε πετύχει την επιβλητική του επικράτηση στο 16ο ΔΤ Ηρακλείου με 8,5/9 και απόδοση 2639.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΗΣ

2239 Elo, 15 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Μήτσης με κορυφαίο βαθμό αξιολόγησης το 2264 το Γενάρη του τρέχοντος έτους διακρίνεται για το πάθος του και το ασυμβίβαστο τρόπο παιχνιδιού του που τον έχει φέρει στους καλύτερους 80 παίκτες στην ηλικία του σε όλο τον κόσμο. Το 2016 αγωνίστηκε με επιτυχία στα διεθνή τουρνουά Ηρακλείου (2), Ανωγείων, Παλαιόχωρας και Γαζίου και φαίνεται πως η Κρήτη του ταιριάζει!

FM Theo Gungl

2269 Elo, 16 ετών Γερμανία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

No6 στην ηλικία του στη χώρα του και φιντέ μαιτρ από το 2016. Έφτασε το μέγιστο αξιολόγησης 2326 elo το Μάιο του 2016.

IM Αναστάσιος Παυλίδης

2380 Elo, 26 ετών Ελλάδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διεθνής μαιτρ από το 2015 και για πολλά χρόνια στην elite της ελληνικής λίστα elo. Μετά από μια σύντομη διακοπή επανέρχεται στην ενεργή δράση, με τελευταία από τις πολλές του επιτυχίες τη πρωτιά στο 18ο ΔΤ Ηρακλείου. Η μεγαλύτερη επίδοση elo το οποίο δημοσίευσε τελευταία το Φλεβάρη του 2016.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΟΑΑ Ηράκλειο, ΣΟ Ηρακλείου ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου, ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ΣΑ Χερσονήσου, ΑΣ Ν.Αλ/σού «Νέοι Ηροδότου», Ε.Γ.Ο. Ηρακλείου, ΣΟ Ανωγείων, ΑΠΣ Πήγασος Ηρακλείου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

10 παίκτες με σύστημα πουλ (round robin) απλών συναντήσεων (όλοι εναντίων όλων) με δυνατότητα επίτευξης νόρμας γκραν μαιτρ και διεθνή μαιτρ, με ελάχιστο όριο συμμετοχής διεθνές elo 2201 και μέσο όρο μεγαλύτερο του 2381.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1stgmnorm_program

XΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

1 ώρα και 30 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις για κάθε παίκτη και 30 λεπτά πρόσθετου χρόνου με την ολοκλήρωση της 40ης κίνησης. Επιπρόσθετα, από την 1η κίνηση και για κάθε κίνηση 30 δευτερόλεπτα πρόσθετου χρόνου για κάθε παίκτη. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.  Προσοχή:   Σκακιστής που, 30 λεπτά μετά την ώρα έναρξης κάποιου γύρου, δεν θα έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται, θα  χάνει την παρτίδα.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Για τους διεκδικούντες νόρμα GM το παράβολο συμμετοχής ορίζεται με βάση το δημοσιευμένο elo της στιγμής που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους. Η έγκυρη επιβεβαίωση συμμετοχής προϋποθέτει την κατάθεση του αντίστοιχου παραβόλου στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5751‐050530‐101 στο όνομα Κλώκας Κωνσταντίνος.

Στους προσκεκλημένους παίκτες που φέρουν το τίτλο του γκρανμαιτρ (GM)
προσφέρεται φιλοξενία πλήρους διατροφής στο ξενοδοχείο GALAXY HOTEL
(*****) καθώς και αμοιβή παρουσίας κατόπιν συμφωνίας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

  1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων
  2. Παρτίδες με τα μαύρα
  3. Το κριτήριο Koya
  4. Το κριτήριο sonneborn‐berger.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις σε αποφάσεις της διαιτησίας μπορούν να απευθύνονται στην επιτροπή ενστάσεων ως δέκα λεπτά μετά τη λήξη του γύρου, συνοδευόμενες από παράβολο 100€, που επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης.

ANTI-CHEATING

Κατά τη διάρκεια της παρτίδας απαγορεύεται η εμφάνιση και η χρήση κινητών και γενικά οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής επικοινωνίας στην αίθουσα αγώνων και γενικά σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους των εγκαταστάσεων των αγώνων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Αθλητές και συνοδοί δεν έχουν καμία δέσμευση για το τόπο διαμονής τους. Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε εξαιρετικά ευνοϊκές τιμές διαμονής για τους αθλητές ή συνοδούς στο 5* ξενοδοχείο Galaxy Hotel Iraklio που είναι και το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι αγώνες. Οι τιμές δωματίου περιλαμβάνουν πρωινό και διαμορφώνονται ως εξής: Μονόκλινο 65€, Δίκλινο 80€, Τρίκλινο 105€. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες ή συνοδοί έρχονται σε απευθείας επαφή με το ξενοδοχείο, με το τμήμα κρατήσεων ενώ η οργανωτική επιτροπή δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι παραπάνω ειδικές τιμές ισχύουν για διαμονές από 16/4 – 25/4/2017.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στον κ. Κώστα Κλώκα στο 6937880733 ή στον κ. Νίκο
Παπανδρέου στο 6945187043 ή στο e‐mail: klokas@heraklionchess.com

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γίνε κομμάτι της προσπάθειας

EnglishGreek