21ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνονται το 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης 3 διεθνή τουρνουά, με τη μορφή του Grand Prix, υψηλού επιπέδου συνολικών επάθλων 8.500€. Το σύστημα αγώνων του κάθε τουρνουά είναι ελβετικό 9 γύρων, με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 90’ για 40 κινήσεις + 30’ + 30’’ ανά κίνηση σε τρία διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας και ηλικίας. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Galaxy Hotel Iraklio ***** και παίρνουν μέρος σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες και μεταδίδονται ζωντανά από το chess24.com

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΟΑΑ Ηράκλειο, ΣΟ Ηρακλείου ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου, ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ΣΑ Χερσονήσου, ΑΣ Ν.Αλ/σού «Νέοι Ηροδότου», Ε.Γ.Ο. Ηρακλείου, ΣΟ Ανωγείων, ΑΠΣ Πήγασος Ηρακλείου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

3 Γκρουπ με Ελβετικό FIDE σύστημα 9 (εννέα) γύρων ως εξής:

  • Α’ group: Με διεθνές ή ελληνικό elo μεγαλύτερο του 1700
  • Β’ group: Με διεθνές ή ελληνικό elo έως 1600
  • Γ’ group: Hλικίας έως 14 ετών και με ελληνικό ή διεθνές Elo έως 1100.

Οι παίκτες με ελληνικό ή διεθνές elo 1601‐1699 επιλέγουν ελεύθερα αυτοί αν θα αγωνιστούν στο Α’ ή Β’ γκρουπ. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να επιτρέψουν τη συμμετοχή στο Α’ γκρουπ σε περιορισμένο αριθμό παικτών που το επιθυμεί και δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

21_program

XΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

1 ώρα και 30 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις για κάθε παίκτη και 30 λεπτά πρόσθετου χρόνου με την ολοκλήρωση της 40ης κίνησης. Επιπρόσθετα, από την 1η κίνηση και για κάθε κίνηση 30 δευτερόλεπτα πρόσθετου χρόνου για κάθε παίκτη. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.  Προσοχή:   Σκακιστής που, 30 λεπτά μετά την ώρα έναρξης κάποιου γύρου, δεν θα έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται, θα  χάνει την παρτίδα.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Α’ & Β’ ΓΚΡΟΥΠ: Γενικό παράβολο 60€,  Παίκτες που ανήκουν στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία 40€, Για παίκτες από συλλόγους της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης 30€, Για  νέους κάτω των  18  ετών (ανεξαρτήτου σωματείου) καθώς και παίκτες των διοργανωτών σωματείων παράβολο 25€. Κάτοχοι των τίτλων GM, WGM, IM, WIM εξαιρούνται του παραβόλου.
  • Γ’ ΓΚΡΟΥΠ: Παράβολο συμμετοχής 20€.

Κατάθεση παραβόλου στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5751-050530-101 στο όνομα Κλώκας Κωνσταντίνος. Στην αιτιολογία της κατάθεσης να φαίνεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα στο τουρνουά.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

21_epathla

*Οι συμμετέχοντες και στα 3 τουρνουά του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Grand Prix 2017 (2-9/1/2017, 17-24/4/2017, 3-10/9/2017) έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν το συγκεντρωτικό έπαθλο των 1.000€ (μόνο η 1η θέση).

Κύπελλα και μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους από το κάθε γκρουπ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται ισόποσα. Για τα μη-χρηματικά έπαθλα ισχύουν τα εξής κριτήρια:  1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους) 2. Άθροισμα Προοδευτικής Βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της) 3. Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων). Δικαιούμενος πέραν του ενός επάθλου παίρνει  το μεγαλύτερο. 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ- ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Η κλήρωση, αναλυτικά αποτελέσματα, στατιστικά και παρτίδες κάθε γύρου θα ανακοινώνονται στη σελίδα http://www.heraklionchess.com και στο χώρο των αγώνων μετά το πέρας κάθε γύρου. Επιτρέπονται  εξαιρέσεις (δηλ., μη συμμετοχή στην κλήρωση του επόμενου γύρου) με ενημέρωση του διαιτητή το αργότερο 10 λεπτά μετά το τέλος του προηγούμενου γύρου. Αναβολές δεν δίνονται για κανένα λόγο. Παίκτης που κληρώνεται και δεν εμφανισθεί να αγωνισθεί θεωρείται ότι  αποχώρησε και δεν συμπεριλαμβάνεται στο εξής στην κλήρωση. Ενστάσεις σε αποφάσεις  της διαιτησίας  μπορούν να  απευθύνονται στην επιτροπή ενστάσεων  ως  δέκα λεπτά μετά τη λήξη του γύρου, συνοδευόμενες από παράβολο 100€,  που επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης.

ANTI-CHEATING

Κατά τη διάρκεια της παρτίδας απαγορεύεται η εμφάνιση και η χρήση κινητών και γενικά οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής επικοινωνίας στην αίθουσα αγώνων και γενικά σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους των εγκαταστάσεων των αγώνων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Αθλητές και συνοδοί δεν έχουν καμία δέσμευση για το τόπο διαμονής τους. Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε εξαιρετικά ευνοϊκές τιμές διαμονής για τους αθλητές ή συνοδούς στο 5* ξενοδοχείο Galaxy Hotel Iraklio που είναι και το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι αγώνες. Οι τιμές δωματίου περιλαμβάνουν πρωινό και διαμορφώνονται ως εξής: Μονόκλινο 95€, Δίκλινο 110€, Τρίκλινο 140€. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες ή συνοδοί έρχονται σε απευθείας επαφή με το ξενοδοχείο, με το τμήμα κρατήσεων ενώ η οργανωτική επιτροπή δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι παραπάνω ειδικές τιμές ισχύουν για διαμονές από 2/9 – 11/9/2017.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Μέγιστος 300

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γίνε κομμάτι της προσπάθειας

EnglishGreek