1ο Heraklion Chess Weekend

Για πρώτη φορά και στην Ελλάδα πραγματοποιούνται το 2017 τα περίφημα τουρνουά του Σαββατοκύριακου που είναι πολύ συνηθισμένα στο εξωτερικό. 5 επίσημοι αγώνες (με αξιολόγηση FIDE) σε 48 ώρες (από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυριακή απόγευμα) με χρόνο σκέψης 90’ για όλη την παρτίδα + 30’’ ανά κίνηση και χρηματικά έπαθλα 500€ ανά τουρνουά που πραγματοποιούνται στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Galaxy Hotel Iraklio ***** και μεταδίδονται ζωντανά από το chess24.com

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΟΑΑ Ηράκλειο, ΣΟ Ηρακλείου ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου, ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ΣΑ Χερσονήσου, ΑΣ Ν.Αλ/σού «Νέοι Ηροδότου», Ε.Γ.Ο. Ηρακλείου, ΣΟ Ανωγείων, ΑΠΣ Πήγασος Ηρακλείου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ελβετικό FIDE σύστημα 5 (πέντε) γύρων, με αξιολόγηση για διεθνές και ελληνικό Elo.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1o_weekend_program

XΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

1 ώρα και 30 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις για κάθε παίκτη και 30 λεπτά πρόσθετου χρόνου με την ολοκλήρωση της 40ης κίνησης. Επιπρόσθετα, από την 1η κίνηση και για κάθε κίνηση 30 δευτερόλεπτα πρόσθετου χρόνου για κάθε παίκτη. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.  Προσοχή:   Σκακιστής που, 30 λεπτά μετά την ώρα έναρξης κάποιου γύρου, δεν θα έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται, θα  χάνει την παρτίδα.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Γενικό παράβολο 30€, Για νέους κάτω των 18 ετών (ανεξαρτήτου σωματείου) καθώς και παίκτες των διοργανωτών σωματείων παράβολο 20€. Κάτοχοι των τίτλων GM, WGM, IM, WIM εξαιρούνται του παραβόλου. Κατάθεση παραβόλου στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5751‐050530‐101 στο όνομα Κλώκας Κωνσταντίνος. Στην αιτιολογία της κατάθεσης να φαίνεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα στο τουρνουά.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

1o_weekend_awards
Κύπελλα και μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους από το κάθε γκρουπ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται ισόποσα. Για τα μη-χρηματικά έπαθλα ισχύουν τα εξής κριτήρια:  1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους) 2. Άθροισμα Προοδευτικής Βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της) 3. Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων). Δικαιούμενος πέραν του ενός επάθλου παίρνει  το μεγαλύτερο. 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ- ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Η κλήρωση, αναλυτικά αποτελέσματα, στατιστικά και παρτίδες κάθε γύρου θα ανακοινώνονται στη σελίδα http://www.heraklionchess.com και στο χώρο των αγώνων μετά το πέρας κάθε γύρου. Επιτρέπονται  εξαιρέσεις (δηλ., μη συμμετοχή στην κλήρωση του επόμενου γύρου) με ενημέρωση του διαιτητή το αργότερο 10 λεπτά μετά το τέλος του προηγούμενου γύρου. Αναβολές δεν δίνονται για κανένα λόγο. Παίκτης που κληρώνεται και δεν εμφανισθεί να αγωνισθεί θεωρείται ότι  αποχώρησε και δεν συμπεριλαμβάνεται στο εξής στην κλήρωση. Ενστάσεις σε αποφάσεις  της διαιτησίας  μπορούν να  απευθύνονται στην επιτροπή ενστάσεων  ως  δέκα λεπτά μετά τη λήξη του γύρου, συνοδευόμενες από παράβολο 100€,  που επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης.

ANTI-CHEATING

Κατά τη διάρκεια της παρτίδας απαγορεύεται η εμφάνιση και η χρήση κινητών και γενικά οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής επικοινωνίας στην αίθουσα αγώνων και γενικά σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους των εγκαταστάσεων των αγώνων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Αθλητές και συνοδοί δεν έχουν καμία δέσμευση για το τόπο διαμονής τους. Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε εξαιρετικά ευνοϊκές τιμές διαμονής για τους αθλητές ή συνοδούς στο 5* ξενοδοχείο Galaxy Hotel Iraklio που είναι και το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι αγώνες. Οι τιμές δωματίου περιλαμβάνουν πρωινό και διαμορφώνονται ως εξής: Μονόκλινο 65€, Δίκλινο 80€, Τρίκλινο 105€. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες ή συνοδοί έρχονται σε απευθείας επαφή με το ξενοδοχείο, με το τμήμα κρατήσεων ενώ η οργανωτική επιτροπή δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι παραπάνω ειδικές τιμές ισχύουν για διαμονές από 2/2 – 6/2/2017.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον κ. Κώστα Κλώκα στο 6937880733 ή στον κ. Νίκο Παπανδρέου στο 6945187043 ή στο e‐mail: klokas@heraklionchess.com Στην περίπτωση αποστολής email να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ελληνικό & διεθνές elo (αν υπάρχουν), σωματείο.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Μέγιστος 120.

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γίνε κομμάτι της προσπάθειας

EnglishGreek